Walkabout voor leidinggevenden – de wandeling

De wandeling kan worden georganiseerd voor kleine en grotere groepen leidinggevenden binnen de organisatie.

Tijdens deze inspiratiewandeling ga je op pad met een andere leidinggevende. Iemand die ook dagelijks voor uitdagingen staat en daar wellicht heel anders mee omgaat dan jij. Vooraf krijgen jullie een Walkabout-tas met een instructie, een routekaart, diverse opdrachten en iets lekkers voor onderweg. Je telefoon mag mee, alleen voor een enkele opdracht.

Je wordt uitgenodigd om te reflecteren op deze gekke tijd, op jezelf: waar kom je vandaan, wat zijn de lessons learned? Hoe zie je jezelf als mens, als leider. Je verkent jouw leiderschapsstijl. Is die rustig en veilig en/of eerder duidelijk en inspirerend? Ofwel meer gericht op ‘caring’ of op ‘daring’. Wat ga je aandacht geven? Wat vraagt jouw team, deze tijd? Je vertraagt, praat, luistert, inspireert, herkent en leert. De natuur én je collega helpen je hierbij. Je gaat anders kijken naar jezelf, naar de uitdagingen waar je voor staat en je keert met hernieuwde energie terug.

Na de wandeling komt de hele groep samen om nieuwe, inspirerende en wellicht ook confronterende inzichten uit de Walkabout te delen. In een krachtige opstelling verankeren we je toekomstig leiderschap. We sturen je naar huis met de vraag: wat ga jij morgen anders doen? 

Praktisch: 

* Totale duur: 4 uur

* Max. aantal personen: 30 p.

* Wanneer live bijeenkomsten niet mogelijk zijn, begeleiden we de sessies voor/na de wandeling online of via video.

Walkabout voor leidinggevenden – de verdieping voor toekomstige secure base leiders

De inhoud hiervan volgt binnenkort.

Wandeling & bijeenkomst – voor het team

Ook je medewerkers kunnen de Walkabout lopen. Zo hebben ook zij even tijd voor zichzelf en elkaar, om op te laden en te reflecteren. Ze lopen met het hele team als dat kan. Kan dat niet, dan lopen ze samen met een collega, wanneer het hen uitkomt. Binnen een maand loopt iedereen die dat wil de wandeling. Zo wordt het werk er niet nadelig door beïnvloed.

De Walkbout van jouw medewerkers speelt zich rond dezelfde vragen af als bij jouw wandeling. Ook zij blikken terug. Wat is er allemaal gebeurd en hoe zijn ze daarmee omgegaan? Wat staat in hun manier van werken centraal: hun behoefte aan veiligheid of hun behoefte aan uitdaging? Waar staan ze, hoe willen ze zich ontwikkelen? Wat hebben ze daarbij nodig, van zichzelf, van jou als leidinggevende en hun collega’s?

Na de Walbout – wandeling komt het hele team op een sfeervolle locatie samen om de opbrengsten te delen. Wat heeft iedereen geleerd over zichzelf? Wat is afgelopen periode opgevallen? Is er iets veranderd? Een teamopstelling laat zien waar iedereen nu staat. We onderzoeken wat je van jezelf, elkaar en van je leidinggevende nodig hebt om met meer plezier en veerkracht te blijven (samen)werken.

* De wandeling duurt maximaal 2,5 uur (instructie/inspiratie vooraf: 30 minuten, live of via video).

* De teamsessie duurt 4 uur.