De naam Walkabout is gebaseerd op een traditionele tocht waarbij Aboriginals individueel of in een groep honderden kilometers afleggen in de wildernis. In afzondering, als overgang naar een nieuwe fase. Een rite de passage”. 

Waarom een Walkabout?

Het appèl en jouw antwoord

Als ervaren professional weet je wat het is om ‘in de storm te staan’, overspoeld te worden door alles wat op je afkomt. Vormgeven aan of je weg vinden binnen voortdurende veranderingen, omgaan met complexe uitdagingen en uiteenlopende belangen, alleen en met andere professionals; het is jouw dagelijkse realiteit. Binnen die omstandigheden is er altijd een appèl waarop jij antwoord hebt te geven. Dat doe je zo goed mogelijk, vanuit jouw rol, je persoonlijke voorkeuren en talenten.

De frustratie en het verlangen

De vraagstukken waar je mee te maken hebt zijn soms een stuk taaier, de wind waait soms harder, dan je aanvankelijk dacht. Ook al ben je ervaren, je kent de momenten van chaos, stagnatie of frustratie die daarbij horen en die jouw verlangen of lonkend perspectief vertroebelen. Je vraagt je af of je nog wel de juiste weg volgt, wat je nog meer zou kunnen doen dan hetgeen je tot nu tot hebt geprobeerd. Is er een ander inzicht of doorzicht mogelijk om jouw uitdagingen het hoofd te bieden?

Een goed moment om een dag ruimte te maken, voor bezinning en herijking.