Mijn rollen

Ik werk incompany en op maat voor leiders en teams in organisaties. Als adviseur ben ik sparringpartner van de opdrachtgever. Als trainer bied ik handvatten aan, gericht op het vergroten van je handelingsrepertoire. Als coach en begeleider is mijn rol vooral faciliterend. Ik ga uit van het vermogen van individuele professionals en teams om hun eigen antwoorden te zoeken en vinden. Ik zorg voor veiligheid zodat een prettig of pittig maar steeds constructief gesprek mogelijk wordt, dat bijdraagt aan de oplossing van het voorliggende vraagstuk of beter samenwerken.

Samen kijken, samen creëren, samen beslissen

Een persoonlijke verbinding met opdrachtgevers vind ik belangrijk. Samen nemen we verantwoordelijkheid voor een succesvol resultaat. Dit betekent samen kijken, samen creëren en samen beslissen. Vaak zijn ook andere relevante stakeholders betrokken; we combineren onze ervaring, expertise, leren van en met elkaar en maken samen keuzes.

Aandacht voor boven-en onderstroom voor duurzame verandering

Om duurzame verandering te realiseren geef ik steeds aandacht aan boven- en onderstroom.

De dagelijkse praktijk staat centraal

Daar speelt het vraagstuk dat voorligt en dient de gewenste verandering gestalte te krijgen. Tussen begin en einde van het traject gaan we samen op reis en zoeken we naar diepere oorzaken en bijbehorende oplossingen om die verandering te bereiken. Soms volstaat kortdurende begeleiding, regelmatig loop ik wat langer met professionals mee.

Methodieken

Met ruim 20 jaar ervaring in het vak is mijn rugzak gevuld met een breed pallet aan interventies. De onderstaande drie methodieken gebruik ik vaak, omdat ze mooi aansluiten bij mijn missie om te komen tot echte verbinding met jezelf en anderen.

Remke Schwartz, adviseur L&D, Medisch Spectrum Twente

“Als opdrachtgever binnen een groot ziekenhuis werk ik regelmatig met Irma waar zij onze teams en leidinggevenden begeleidt in persoonlijk leiderschap en samenwerking.

Samenwerken met Irma is echt samen aan het werk zijn. Ik vind in haar een deskundige en vertrouwde sparringpartner. Irma ziet en begrijpt snel wat er nodig is om een team beter te laten samenwerken en presteren. Ik waardeer haar heldere focus op het resultaat in combinatie met haar warme begeleidingsstijl. Ook lastige zaken komen bij Irma op tafel, altijd vanuit verbinding en waardering voor ieders plek.”